fbpx

Preventie, Vitaliteitstrajecten & Bedrijfsfitness


Bij HRM Vitaal kunt u terecht voor de begeleiding van werknemers met problematiek op het gebied van fysieke en mentale belasting. Wij bieden hiervoor een revitaliteitstraject aan.

Deze vorm van begeleiding is gericht op het reduceren van klachten en zorgen voor begeleiding bij terugkeer naar het werk.


(Re-)vitaliteitstraject


Vitaliteit is meer dan de afwezigheid van ziekte of het ervaren van fysieke gezondheid. Het hangt samen met werkplezier, productiviteit en inzetbaarheid. Vitaliteit is een onderdeel van bevlogenheid. Bevlogenheid heeft positieve gevolgen voor arbeidsprestaties; bevlogen medewerkers blijken hun eigen enthousiasme in stand te houden.

Vitaliteit voor bedrijven


Het menselijk kapitaal vormt de kracht van ieder bedrijf. Vitale medewerkers maken het verschil voor een organisatie. HRM Vitaal traint en coacht medewerkers om een vitale levensstijl te bereiken. Met als resultaat: minder ziekteverzuim, een hogere productie en betere prestaties. Kortom, een vitale organisatie!

Voor wie is het revitaliteitstraject geschikt?


De beweegprogramma's zijn specifiek gericht op werknemers met
A) Specifieke fysieke klachten
B) Aspecifieke fysieke klachten
C) Conditionele klachten
D) Mentale klachtenVan het voorkomen van verzuim tot en met de re-integratie van een zieke medewerker. Alles in één hand.

Hoe ziet een (re-)vitaliteitstraject eruit?


De werknemer start met een intake. Er wordt een PSK formulier ingevuld (Patiënt Specifieke Klachten). De werknemer selecteert 3 specifieke belangrijkste klachten op het gebied van fysieke activiteiten waarmee men moeite heeft in het dagelijks leven of werk. Er wordt een trainingsprogramma op maat gemaakt om de individueel opgestelde doelen te behalen.

De werknemer traint minimaal 2 x per week onder directe begeleiding van een gediplomeerde bewegingscoach. De tijden worden worden voor de gehele periode ingepland, zodat dit vast staat.

De intake bestaat uit
. 1. 0-meting en een totale Tanita bodyanalyse:
- BMI (lichaamsgewicht in verhouding tot lengte)
- BMR (hoeveel calorieën gebruikt het lichaam in ruststand)
- Vet% (lichaamsvetpercentage, visceraal vet om de vitale organen
- Spiermassa - Botmassa
- Metabolische leeftijd
2. Sub maximale test
- Berekening van repeatable maximum (RM). Hoeveel herhalingen kan hij of zij maximaal hebben.
3. VO2 Max test
- Het maximale zuurstofopnamevermogen, welke een indicatie geeft van iemand fysieke conditieniveau.
Evaluatie:
Tussentijds wordt er besproken wat de voortgangsregistratie is. Dit gebeurt aan de hand van tussentijdse metingen.
Eindmeting:
We verrichten dezelfde metingen welke bij de 0-meting bij de 1e training zijn uitgevoerd. De behaalde resultaten worden vergeleken.

Tarieven (re-)vitaliteitstrajecten

Uitgevoerd desgewenst in samenspraak met Arbodienst


Naam pakket (traject werknemer)Looptijd/duurAantal trainingen door beweegcoachTarief excl. BTWTotaal in pakket
Korte interventie revitaliteitsbegeleiding +1 maand14€ 1.275,-1 x uitgebreide intake incl. 0-meting, 12 x revitaliteitstraining, 1 x eindmeting
Middenlange interventie revitaliteitsbegeleiding ++2 maanden18€ 1.615,-1 x uitgebreide intake incl. 0-meting,16 x revitaliteitstraining, 1 x tussentijdse meting, 1 x eindmeting
Lange interventie revitaliteitstraining +++3 maanden26€ 2.295,-1 x uitgebreide intake incl. 0-meting, 24 x revitaliteitstraining, 1 x tussentijdse meting, 1 x eindmeting